Inloggen
Winkelmandje
Ma. t/m Vr. 08:30 - 17:00
Basiq PBM info@basiqpbm.nl

Met OXXA van top tot teen beschermd

Met OXXA van top tot teen beschermd
Geplaatst op 4-4-2023 door Renee van Weert
Iedereen die te maken heeft met persoonlijke beschermingsmiddelen weet dat persoonlijke bescherming onmisbaar is. Daarnaast is veiligheid en comfort het aller belangrijkste. Zeker tijdens het werk maar ook daarna. In onderstaand artikel vertellen we u alles over ons OXXA assortiment. Oxxa is onder te verdelen in 2 aparte groepen, OXXA basic persoonlijke beschermingsmidellen in het lage segment, OXXA essential voor het midden sigment en OXXA premium voor bescherming in het hoge segment.

Lasbescherming van OXXA


Het is erg belangrijk uw medewerkers te beschermen tegen las en slijp werkzaamheden. Laskleding slijt over het algemeen makkelijker dan andere werkkleding door de zware overbelasting. Daarom is het erg belangrijk om het juiste type las kleding / lashandschoenen te kiezen. Door de juiste keuze kunt u de levensduur van de Laskleding uitstellen. De naaisters van OXXA voelen exact aan wanneer een kledingstuk of handschoen binnen de veiligheidsnormen valt en kan worden hersteld, wij adviseren hierin de Oxxa Marcus 0391 lasjack in combinatie te dragen met de Oxxa mario 1391 lasbroek. Een lashandschoen is vaak gemaakt van hertenleer met extra lange, nauwsluitende elastische manchetten, een voorbeeld hiervan is de Oxxa 53-847 weld soft. Hierdoor kunnen lasspetters niet langs de rand van de handschoen op de huid terecht komen. De Oxxa Welder 53-122 is de meest gebruikte lashandschoen met een kevlar gestikt voor het zwaardere laswerk.

Normen van Oxxa Laskleding


Zoals bijna in elke categorie van beschermd werken zijn er aan de lasjassen en lasbroeken ook weer een aantal normen verbonden. EN ISO 11611 is de geldende norm voor laswerkzaamheden. Deze norm lijkt erg op de norm EN 11612 voor brandvertragendheid. Op de kleding zijn verschillende test uitgevoerd waardoor is bewezen dat deze 2 normen erg overheen komen. Toch word er onderscheid gemaakt in 2 klasse; Klasse 1 temperatuurstijging van 24 graden na = 7 seconden en klasse 2 temperatuurstijging van 24 graden na = 16 seconden.

Daarnaast is het belangrijk dat zakken aan de buitenzijde moeten worden voorzien van een overklep die aan beide zijden 10 mm breder is dan de zak zelf. Bij verticale zakken onder de heupen met een hoek van 10 graden of zakken op het been, die achter de zij naad geplaatst zijn en die een opening hebben van 75mm of minder hoeven echter geen klep te hebben. Loodrechte openingen moeten altijd worden voorzien van een overklep of klittenband. Metalen sluitingen moeten aan de buitenzijde of binnenzijden verdekt zijn. En plooien en dergelijke moeten worden vermeden. Hals openingen moeten gesloten zijn en de maximale afstand van knopen is  15 cm.

Waarom heeft u Oxxa Laskleding nodig?


Bij het lassen, snijden en slijpen van metalen is het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen noodzakelijk. Het is belangrijk dat de huid beschermd word tegen verschillende risico's. Bij laswerkzaamheden heb je te maken met lasspetters, uv-straling, vonkenregen en metaalssplinters die ernstige brandwonden kunnen veroorzaken, draag bij het lassen een paar goede Oxxa 53-740 Weld Comfort lashandschoenen of de Oxxa welder long 53-540. Medewerkers in deze branche lopen vaak elke dag deze risico's. Daarom zijn de Oxxa lashandschoenen, oxxa schorten, Oxxa jasjack, mouwen en broeken gemaakt van rundsplitleder. Hierdoor lopen ze niet alleen minder risico's maar kan er ook comfortabel gewerkt worden. De juiste bescherming en pasvorm is alles waar het om draait bij Lasbescherming.

OXXA Welder 53-122 handschoen
OXXA Marcus 0391 Lasjack
OXXA Mario 1391 Lasbroek
OXXA Marty 0101 lasschort

OXXA werkkleding


Naast kleding voor lasbescherming, bieden wij u ook een ruim assortiment aan andere algemene werkkleding, de meest bekende standaard Oxxa kleding zijn de Oxxa 7260 eduard en de Oxxa 8380 ervan pilotjack. Iedereen moet op een veilige en comfortabele manier zijn of haar werk kunnen uitvoeren. Het dragen van goede bedrijfskleding is daarom erg belangrijk. Verschillende punten spelen een rol bij het kiezen van de juiste werkkleding zoals, werkzaamheden die u uitvoert, weersomstandigheden, weersinvloeden en de risico's die u loopt bij uw werkzaamheden.

Bij het aanschaffen van bedrijfskleding draait het op de eerste plaats om veiligheid. Zowel voor uzelf als voor directe mensen in uw werkomgeving. In elke sector moeten de kleding weer aan andere eisen voldoen. Bij de meeste functies moeten de werkzaamheden onder alle omstandigheden toch door kunnen gaan. Daarvoor moet de kleding worden aangepast. In ons OXXA assortiment vind t u een groot universeel aanbod.

OXXA Evan 8380 pilotjack
OXXA Eduard 7260 broek - grijs - 44
OXXA Rafael 2070 jas
OXXA Walaka 5200 jas

OXXA reflecterende werkkleding


Wanneer u moet werken op plaatsen waar zichtbaarheid van groot belang is, zoals op bouwplaatsen, verkeerswerkzaamheden, boorplatforms, fabrieksterreinen, havens of aan het spoor, is werkkleding met een goede reflectie essentieel. Hierbij is het erg belangrijk dat u reflectiekleding draagt zodat u opvalt wanneer onnodige risico's voorkomen kunnen worden, de Oxxa 0966 Aka RWS pilotjack en de Oxxa 5815 amirikaanse overall zijn voorbeelden van opvallende OXXA RWS reflectiekleding die veel worden gedragen.

OXXA Reflect 0115 verkeersvest
OXXA Aka 0966 pilotjack RWS
OXXA X-Viz-Pro 5815 Amerikaanse overall RWS
OXXA X-Viz-Cap 6230 hooded sweater RWS

Overalls en wegwerpoveralls van OXXA


Naast universele en reflecterende werkkleding zijn ook overalls en disposable overalls een belangrijk onderdeel binnen de bedrijfskleding, bekende modellen van oxxa disposable overalls zijn de Oxxa 8100 overall, Oxxa 6905 overall en de Oxxa 8200 overall. Zo bent u bij ons aan het juiste adres voor wegwerpoveralls voor bijvoorbeeld asbest-verwijderaars, autospuiters, laboranten of medewerkers in de voedingsindustrie. Voor een goedkope wegwerpoverall heeft Oxxa de Oxxa 6110 overall en de spatwaterdichte Oxxa 6210 overall in haar assortiment. Daarnaast verkopen wij ook de standaard uitwasbare overalls voor bijvoorbeeld technici of hoveniers.

OXXA Cover Plus 6905 overall
OXXA Cover 6110 overall
OXXA Oswald 8100 overall
OXXA Cover 6142 overall

OXXA werkhandschoenen


Waarom en wat de juiste werkhandschoenen zijn staat in onze vorige blog de juiste handbescherming al erg uitgebreid beschreven. Een groot gedeelte van ons assortiment bestaat uit OXXA werkhandschoenen. De risico's en letsels zijn voor ieder beroep anders. Bij alle producten uit ons OXXA assortiment arm- en handbescherming vind je een product omschrijving, of het nu om de Oxxa Grippaz 44-550 gaat of de Oxxa 51-290, alle oxxa handschoenen zijn voorzien van een uitgebreide product omschrijving. Hierin lees je in welke mate de desbetreffende handschoen bescherming bied. De handschoenen van OXXA voldoen aan de veiligheidseisen en normeringen die aan de algemene veiligheidsvoorschriften worden gesteld. Ook deze normeringen kunt u vinden in de product omschrijving. Vanwege de goede kwaliteit gaan de handschoenen ook langer mee.

OXXA PU-Flex 14-086 handschoen
OXXA Nitri-Tech 14-690 handschoen
OXXA PU-Flex 14-083 handschoen
OXXA Cleaner 50-000 handschoen

verschillende type gehoorbescherming


Gehoorbescherming op een goede manier gebruiken komt erg nauw. Er zijn een aantal dingen erg belangrijk bij het kiezen van de juiste gehoorbescherming. In onze blog lees je meer over de verschillende type gehoorsbescherming die er zijn. In een werkomgeving met een geluidsniveau vanaf 85 decibel dien je geluidsbescherming te dragen. In diverse sectoren worden deze waarden al snel gehaald. Op onze site vind u een ruim assortiment van onze OXXA gehoorbescherming waaronder gehoorkappen en oordopjes met of zonder koordje. Wilt u nog meer informatie over de juiste oxxa gehoorbescherming? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Let bij het dragen van oordopjes goed op dat ze niet vies worden. Wanneer ze vies zijn kan er vuil in de gehoorgang komen waardoor u bijvoorbeeld een oorontsteking, infectie of zelfs blijvende gehoorschade op kunt lopen.

OXXA Sana 8011-R oordop
OXXA Reducer 8260 gehoorkap
OXXA Sana 8011-I oordop
OXXA Sana 8021 oordop

OXXA adembescherming


Bij veel beroepen wordt gewerkt in een omgeving met verontreinigde lucht. Daarom is het dragen van de juiste Adembescherming erg belangrijk voor uw persoonlijke gezondheid. Daarom hebben wij in ons OXXA assortiment voor elke toepassing de juiste Adembeschermingsmiddelen. Of het nu om Oxxa stofmaskers of vluchtmaskers gaat, wij leveren de adembescherming direct uit voorraad.

Zoals eerder vermelding is ons artikel 'Het juiste gebruik van adembescherming' word er in de categorie ademhalingsbescherming onderscheid gemaakt in verschillende normeringen. FFP1 stofmaskers, FFP2 stofmaskers en FFP3 stofmaskers. FFP staat voor Filtering Facepiece Paticle wat staat voor een gezichtsmasker dat deeltje filtert. Hoe hoger FFP getal hoe meer bescherming een masker biedt. Met name in de bouw, industrie en metaalbewerking staan werknemers vaak bloot aan schadelijke stoffen en fijnstofdeeltjes die rond zweven in de lucht. Je ziet ze niet altijd maar ze zijn er wel. Het is belangrijk de juiste adembescherming te kiezen voor de werkzaamheden die u uitvoert om risico's te voorkomen.

OXXA Lani 6100 stofmasker FFP1 NR D
OXXA Cielo 6200 stofmasker FFP2 NR D
OXXA Anga 4310 stofmasker FFP3 NR D met uitademventiel
OXXA Sema 6210 stofmasker FFP2 NR D

OXXA hoofdbescherming


In verschillende factoren is hoofdbeveiliging verplicht. Als het gaat over veiligheidshelmen denken mensen al snel aan de bekende HDPE veiligheidshelmen of de ABS veiligheidshelmen. Hoofdbescherming biedt bescherming tegen hangende, zwaaiende, (om)vallende of wegschietende voorwerpen. Hiermee kunt u verschillende risico's lopen. Daarom is de juiste hoofdbescherming altijd erg belangrijk. Ook van OXXA veiligheidshelmen hebben wij een aantal producten in ons assortiment in verschillende maten en kleuren. Wilt u weten waarom een veiligheidshelm verschillende kleuren heeft? Bekijk dan ons artikel ' Verschillende kleuren veiligheidshelmen'

Denk ook bij deze producten goed aan de persoonlijke hygiëne. Veiligheidshelmen zijn voorzien van nylon binnenwerk en is daarom makkelijk te reinigen. Dat is zeker een punt van aandacht bij hevige transparantie of stoffen.

OXXA Asmara 8050 veiligheidshelm
OXXA Apia 8000 veiligheidshelm
OXXA Washington 3020 Baseball Cap
OXXA Bakoe 8100 veiligheidshelm

OXXA veiligheidsbrillen en gelaat bescherming


Oogbescherming is erg belangrijk. U heeft tenslotte 1 paar ogen waar u erg voorzichtig mee moet zijn. Vooral tijdens uw dagelijkse werkzaamheden, wat u ook voor werk doet, OXXA heeft veiligheidsbrillen, ruimzichtbrillen of gelaatschermen voor optimale bescherming van uw ogen. Uw functie en persoonlijke voorkeuren zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste veiligheidsbril. Daarnaast gelden er bij een opdrachtgever of werkgever vaak strikte veiligheidsvoorschriften, waaronder ook het dragen van de voorgeschreven persoonlijke beschermingsmiddelen. Let daarom ook goed op de veiligheidsvoorschriften die voor u gelden en lees goed de product informatie.
Daarnaast zijn er allerlei verschillende soorten opties voor een veiligheidsbril. Bijvoorbeeld overzetbrillen die u over uw eigen bril heen kan zetten en lasruimzichtbrillen of een speciale lasbril.
Bij het dragen van een veiligheidsbril worden alleen de ogen beschermd. Daarom bieden wij u naast oogbescherming ook vizieren. Hierbij wordt het gehele gezicht beschermd. Dit is vaak bij specifieke functies noodzakelijk.

OXXA Vision 8060 veiligheidsbril
OXXA Vision 7330 ruimzichtbril
OXXA Vision 7011 overzetbril
OXXA Egon 8225 ruimzichtbril

Basiq PBM - Voorpag - merken
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken - copy
Voorpag - merken - copy
Voorpag - merken - copy
Voorpag - merken - copy
Voorpag - merken - copy

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen