Inloggen
Winkelmandje
Ma. t/m Vr. 08:30 - 17:00
Basiq PBM info@basiqpbm.nl

Disposable Overalls en werkkleding

Disposable Overalls en werkkleding
Geplaatst op 6-4-2023 door Robin Verhappen
In onder meer ziekenhuizen, laboratoria en de voedingsindustrie is hygiëne erg belangrijk. Daarom word hier vaak disposable kleding voor gebruikt. Ook wel wegwerpkleding genoemd. Dit word over de normale kleding gedragen en weggegooid na gebruik. Het beschermd de huid tegen bijvoorbeeld chemicaliën of virussen. Of juist tegen vervuiling van de omgeving.

In onze webshop vind u een uitgebreid assortiment disposable overalls en disposable werkkleding zoals; Disposable Handschoenen, disposable kleding, overalls, schorten met lange mouw, overschoenen en overlaarzen.

Disposable overalls


Een disposable overall, ook wel wegwerp overall, wordt gebruikt in verschillende branches. Bovenstaand hadden we er al een aantal benoemd. Daarnaast worden disposable overalls ook voor gedragen door bezoekers. Vaak is dit in de voedselsector, chemie, clean rooms en farmacie. Deze wegwerp overall zijn eenmalig te gebruiken en worden daarna weggegooid. Disposable zijn er op gericht om de drager tegen vuil en vocht te beschermen. Voorbeelde van disposable overalls zijn, Oxxa 8100 Oswald, Oxxa 6905, Oxxa 8200 en de Oxxa 8250. Er zijn verschillende soorten wegwerp overalls zoals waterafstotende en tijdelijk waterdichte wegwerpoveralls zoals de Oxxa 6210 en de Oxxa 6142

Bij het kiezen van een Disposable overall dient u rekening te houden met de fysieke eigenschappen van een pak. Denk hierbij aan gewicht, flexibiliteit, comfort factoren, sterkte van de naden en afdichtingen en bestendigheid tegen scheuren. Bij sommige werkzaamheden is bijvoorbeeld een grotere bewegingsvrijheid noodzakelijk of extra comfort, zoals ademend materiaal. Bij ons vindt u een ruim assortiment aan herbruikbare en disposable overalls, bekijk hier de modellen Microgard 1500 en de Tyvek 500 Xpert.

Normeringen disposable overalls

Onder de categorie disposable overalls vallen een aantal types, series en normeringen. Zo vindt je makkelijker de juiste overall die bij u past. Hier onder worden ze voor u benoemd:

Normering
  • Type 3:  EN 14605 = Zijn bestand tegen sterke en gerichte stralen van vloeibare chemische stoffen onder druk. Hierbij wordt het volledige lichaam beschermd, u kan hiervoor de Alphatec 2300 plus gebruiken.
  • Type 4: EN 14605 = Deze norm beschrijft overalls die het volledige lichaam beschermen tegen chemicaliën in nevelvorm onder druk, hiervoor kan u de Tyvek Classic Plus inzetten.
  • Type 5: EN ISO 13982-1 = Chemische beschermpakken gecertificeerd conform de norm EN ISO 13982-1 bedekken het gehele lichaam en bieden weerstand tegen het binnendringen van stofdeeltjes, gebruik bijvoorbeeld de Chemdefend 310.
  • Type 6: EN 13034 = Overalls die voldoen aan deze norm bedekken minimaal de romp en ledematen en zijn geschikt voor situaties waarin het gezondheidsrisico gering is. Deze pakken bieden bescherming tegen lichte nevels van chemische stoffen. U kan bijvoorbeeld de Microgard 1500 plus hiervoor goed gebruiken.

Series

  • 100 serie: chemisch bestendige overalls uit de 100 serie zijn van type 5/6 en beide de juiste bescherming tegen stofdeeltjes. De dispoableoverall Chemdefend 100 hebben ademende eigenschappen. Ze zijn ontworpen voor asbestverwijdering, constructie, algemeen onderhoud en het hanteren van poeders.
  • 110 serie: chemische bestendige overalls uit de 110 serie zijn van type 5/6. Deze Chemdefend 110 en de Chemdefend 110 blauw overalls zijn sterk, comfortabel en antistatisch behandeld. Ze zijn ontworpen voor gevaarlijke toepassingen in de industrie en auto-industrie waar bescherming tegen vloeibare gevaren belangrijk is.
  • 200 serie: Beschermpakken uit de 200 serie zijn ook van type 5/6 en ontwikkeld voor een optimale balans tussen kosten, comfort en duurzaamheid. Deze Chemdefend 200 zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan toepassingen in de industrie en auto-industrie waar bescherming tegen vloeibare gevaren essentieel is.
  • 250 serie: Deze serie bestaat ook uit type 5/6 wegwerp overalls die lichtgewicht, sterk en ademend zijn. Daarnaast hebben ze gebonden naden. De Chemdefend 250 en de Chemdefend 255 overalls zijn inzetbaar bij een groot aantal toepassingen in de industrie, farmacie en gezondheidszorg. Of het nu gaat om vloeibare of biologische gevaren of om kritische processen die bescherming vereisten tegen besmetting door deeltjes of stof.
  • 310 serie: Deze Chemdefend 310 en de Chemdefend 310 geel overalls zijn van types 3/4/5/6 en speciaal ontwikkeld voor gebruik bij toepassingen waar gevaar onder hoge druk van anorganische chemicaliën en/of biologische gevaren of besmettingsagentia bestaat. Ze kunnen worden ingezet bij chemische hogedrukreiniging, riolering en saneringswerkzaamheden in de petrochemische sector.
  • 410 serie: Dit is een serie beschermede overalls die ontworpen is om het hoogste barriere niveau te bieden tegen organische chemicalien en biologische gevaren. Ze zijn voorzien van een tape afdichting van de naden die dezelfde chemische barriere biedt als de beschermstof waaruit het gehele pak gemaakt is.




    OXXA Owen 8250 overall
    OXXA 6110 Cover overall
    Microgard 1500 overall, model 138
    OXXA 6905 Cover Plus overall
    Ansell Alphatec 2300 Plus overall, model 132
    OXXA Omar 8200 overall
    OXXA Oswald 8100 overall

    Disposable schorten


    Disposable schorten ook wel wegwerpschorten genoemd zijn producten die zeer breed inzetbaar zijn. Van een verf cursus tot een schoonmaak job. In vele sectoren worden wegwerpschorten zoals de Oxxa 4551 en de Oxxa 4565 gebruikt. In de volksmond worden ze ook wel eens plastic schorten genoemd, al zijn ze meestal gemaakt van Polypropyleen, of kies de hoogwaardige Tyvek 500 schort welke wij uit voorraad leveren.




    DuPont Tyvek 500 PA30LO Werkschort
    Schort CPE lange mouw blauw
    LDPE Schort 25mu (1000stuks)
    OXXA 4551 Cover schort

    Haarnetjes en disposable hoofdbescherming


    Het gebruik van Haarnetjes is een belangrijk onderdeel binnen de persoonlijke hygiene van uw werknemers. Ze worden vaak gebruikt in de voedingsindustrie zodat er bijvoorbeeld geen haren in voedsel kunnen komen. Of juist andersom zodat u geen vuil in uw haren of op uw hoofd krijgt. Er zijn verschillende disposable hoofdbescherming zoals haarnetje blauw, baardmasker en Tyvek Capuchon voor eenmalig gebruik. Dit voorkomt bijvoorbeeld kruisbesmetting in de voedingsindustrie en voorkomt ziektes bij consumenten vanwege een besmet eindproduct.




    Haarnetje Baret wokkel wit
    Baardmasker
    Haarnetje Baret wokkel blauw
    DuPont Tyvek 500 PH30LO capuchon

    Overschoentjes en disposable overschoenen


    Naast wegwerpkleding hebben we ook nog overschoenen en overlaarzen in ons assortiment. Ze zijn ideaal om de werkomgeving en werkschoenen of werklaarzen te beschermen tegen vuil en vocht.




    OXXA 5878 Cover overschoen
    Overschoen 40 mu (2000stuks)
    Overschoen 70mu (1000 stuks) Blauw
    Tyvek 500 POBO overlaars

    Disposable handschoenen en wegwerphandschoenen


    Het gebruik van disposable handschoenen is erg belangrijk in een hygiënische omgeving. Vooral bij fysieke beroepen waar veel contact wordt gemaakt zoals de tandarts of kapper worden onze Qtop Q40 blauw nitril handschoenen en onze zwarte handschoenen veel gebruikt. Met de juiste disposable handschoenen kunt u de juiste bescherming van u en uw cliënten waarborgen, voor algemene werkzaamheden kan u de Oxxa 44-520 inzetten, voor zware werkzaamheden gebruikt u de Oxxa 44-530 en voor montagewerkzaamheden zijn de Oxxa X Grippaz 44-550 uitermate geschikt.

    Wanneer u kiest voor een wegwerphandschoen is het belangrijk om te letten op een aantal aspecten. Het draagcomfort is zo erg belangrijk bij het kiezen. Vaak wordt er bij een product aangegeven of een handschoen strak of los aanvoelt. Verder is de dikte ook erg belangrijk voor het gevoel in de vingers. Zo is de PSP 50-228 dunner voor een beter gevoel en de PSP 50-230 dikker voor een betere bescherming en het zwaardere werk. Ook de rekbaarheid en geur is belangrijk bij het maken van de juiste keuze. De scheurbestendigheid is belangrijk om de hygiene te garanderen. Ook is een geurloos product een stuk aangenamer om te dragen. Een handschoen met een minder sterkere geur is bijvoorbeeld een stuk aangenamer voor een cliënt in de tandartsstoel. Daarnaast dient u te letten op het materiaal waarvan de handschoen gemaakt is. Zo hebben wij in ons assortiment verschillende soorten handschoenen zoals Nitril, latex of vinyl.


    OXXA X-Grippaz-Pro 44-560 handschoenen
    OXXA Nitri-Strong 44-530 handschoen
    Stolwijk S40 Blauwe Nitril Handschoenen
    Stolwijk S40 Zwarte Nitril Handschoenen
    OXXA Nitri-Comfort 44-520 handschoen
    Zwarte Nitriel Handschoenen
    OXXA X-Grippaz Pro 44-550 handschoenen
    Qtop Q40 Blauwe Nitril Handschoenen

Basiq PBM - Voorpag - merken
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Basiq PBM - Voorpag - merken  - copy
Voorpag - merken  - copy
Voorpag - merken  - copy
Voorpag - merken  - copy
Voorpag - merken  - copy

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen